Little Black Hair Book

22,95 incl. BTW

Little Black Hair Book

22,95 incl. BTW

Over de auteurs 

Sandra Sprott is creative producer en blogt over black hair op haar veel gelezen website www.sprottje.com.  

Janice Deul is lifestyle journalist en maakt zich via haar online platform Diversity Rules sterk voor diversiteit in fashion en magazines. De auteurs nemen regelmatig deel aan discussies en panelgesprekken over black hair & beauty en over ‘de’ black lifestyle, die al jaren trending is. 

Category:

Little Black Hair Book

Kroeshaarverhalen en geheimen

 

In een afgeladen Mevrouw Bouwers, een gloednieuwe experience store in het hart van Amsterdam, is 14 september haargeschiedenis geschreven. In aanwezigheid van modepers en -vips, haarstylisten, tout afro-fabulous Nederland en BN’ers als Trijntje Oosterhuis, Shirma Rouse, Twan van Steenhoven (The Opposites) en RTL’s Diana Matroos, werd Little Black Hair Book gelanceerd. Het eerste lifestyle boek ooit waarin black hair personalities en -insiders zijn geportretteerd in woord en beeld.

Inmiddels is aan het boek al veel aandacht besteed, o.a. een pagina in nrc.next, en radioreportages op NPO Radio 1 en 2.

 

Natural black hair, de gangbare term voor kroeshaar in de natuurlijke staat, is hot. Met dank aan BN’ers als Sylvana Simons en Hollywood-vips zoals Solange Knowles en Lupita Nyong’o. Tegelijkertijd wordt het straatbeeld in ons land nog altijd gedomineerd door zwarte en gekleurde vrouwen met weave-kapsels (kunsthaar dat aan het natuurlijke haar wordt vastgemaakt), pruiken en chemisch glad gemaakte coupes. Is dit puur een esthetische kwestie of zit er meer achter?

 

In Little Black Hair Book delen ruim 40 stoere, stijlvolle, bevlogen, en fabuleuze vrouwen (plus een enkele man) op hilarische, ontroerende en openhartige wijze hun haarverhaal. Onder hen modellen, studenten, ondernemers en een officier van Justitie, maar ook bekende Nederlanders zoals Typhoon, Giovanca en Kenny B, Sylvana Simons, Radio6-dj Angelique Houtveen en Hadassah de Boer, wier sterk krullende coupe haar handelsmerk is. Aan de orde komen vragen als: wat zijn de maatschappelijke consequenties van kiezen voor een coupe? Is het rocken van een afro een teken van zwart zelfbewustzijn? Waarom is black hair vaak meer dan alleen maar haar? Daarnaast wordt aandacht besteed aan haarverzorging, en andere praktische zaken, en geven professionals als Mark van Westerop, Hairdresser of the Year 2014, en kroeshaarondernemer Dominique Snip hun visie op het vak.

 

Deze 184 pagina’s tellende hardcover wordt ingeleid door bladenmaker Harriet Calo, een modekenner par excellence met een grote affiniteit voor krullen en kroes. In de begrippenlijst achterin worden veelgebruikte termen verklaard, in een poging de wereld van fro’s, krultypes, TWA’s en twists zoveel mogelijk te ontsluiten.

 

 

Little Black Hair Book Kroeshaarverhalen engeheimen. Auteurs: Sandra Sprott & Janice Deul | Fotografie: Martika de Sanders | Grafisch ontwerp: Skybox.org | Uitgeverij: De Boekfabriek

ISBN 978-94-90177-24-9

NOMI BY NAOMI
ETHICAL FASHION
 
BIG UPDATE
COMING!
APRIL 22TH
WE WILL BE BACK!


WANT TO GET NOTIFIED?
SIGN ME UP
#ATRIBECALLEDBLESSED
close-link